miercuri, 2 decembrie 2015

ACTIVITATI LUNA NOIEMBRIE

SĂRBĂTOARE CU LUMINI ŞI EMOŢII
 


         La Năsăud toate grădiniţele au sărbătorit la sfârşitul lunii noiembrie ,,SĂRBĂTOAREA LAMPIOANELOR``. Această sărbătoare marchează sfârşitul anotimpului toamna şi apropierea finalului de an calendaristic, atunci când lumina exterioară păleşte (deoarece afară se întunecă mai devreme), iar lumina interioară trebuie purtată spre afară pentru a lumina întunericul. În acest scop preşcolarii, educatoarele şi părinţii au pregătit lămpaşe (felinare) colorate, pentru a opune întunericului şi frigului de afară lumina şi căldura interioară, sufletească.
           Această sărbătoare are ca motiv de bază dăruirea, ajutorarea celuilalt, astfel fiecare copil a împărţit din dulciurile sale cu ceilalţi copii din jurul lui, atunci când s-au întâlnit toţi copiii, părinţii şi educatoarele de la toate grădiniţele din Năsăud pe stadionul oraşului.

           Această atmosferă de basm a culminat cu lansarea lampionelor colorate către cerul întunecat de toamnă.

Echipa de proiect.







Sfantul Martin la Gradinita cu  Program Prelungit nr.13 Bistrita

Prescolarii din grupele de limba germana si maghiara, au desfasurat cu ocazia acestei sarbatori o activitate practica impreuna cu parintii. Au confectionat lampioane din dovleci si  borcane, pe care le-au pictat. Dupa ce s-a inserat au iesit cu totii pe pietonal cu lampioanele aprinse, iar parintii au impartit covrigi, urmand exemplul de generozitate al Sfantului Martin.

Echipa de proiect.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu