luni, 24 martie 2014

ACTIVITATI LUNA MARTIE-ZIUA MONDIALA A APEI

Ziua Mondiala a Apei şi Ziua Poliţiei marcata la
 Gradinita PP.,,Trenuletul Veseliei”
 Bistrita

Miros n-are, gust nu are,
N-are forma, nici culoare
Si ne vine din izvoare.
Pretutindeni o-ntalnesti
Si zilnic o folosesti.
-Ia ghiciti, ghiciti copii,
Cine poate fi?”

Vineri, in 20 martie 2014, copiii din grupa Albinutelor” de la Gradinita ,,Trenuletul Veseliei” din Bistrita au participat impreuna cu educatoarele Dunca Fironica si Boca Ana-Maria la o actiune de ecologizare pe malurile raului Bistrita, marcand astfel Ziua Mondiala a Apei. Copiii au constientizat ca APA inseamna VIATA cu ajutorul imaginilor vizionate si povestilor audiate in cadrul activitatilor de Educatie Ecologica desfasurate pe parcursul intregului an scolar.
Luni,  24 martie 2014, poliţiştii de la Poliţia Rutieră au venit în vizită la Grădiniţa PN. NR. 18 Bistriţa , structură a Grădiniţei PP. ,,Trenuleţul veseliei” Bistiţa pentru a-i învăţa pe cei mai mici  dintre pietoni cum se traversează corect, cum se pot evita pericolele de pe stradă şi cum trebuie respectate regulile de circulaţie rutieră.
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului „ Curcubeul schimbării”,marcând astfel Ziua Poliţiei. În prima parte a activităţii copii alături de educatoarele Sereş Catalina, Cotuţiu Ana, Sabău Carmen şi Pintican Gabriela au discutat despre regulile de circulaţie, despre indicatoare şi despre comportamentul preşcolarilor pe stradă. În partea a doua a activităţii copiii au fost invitaţi să explorezcoe misterioasa maşină de Poliţie, să pornească sirenele de câteva ori şi să exerseze traversarea organizată şi în siguranţă, folosindu-se de indicatoarele în miniatură.

Ed.Pintican Gabriela










“Ziua mondială a apei
sărbătorită de preşcolarii de la
 G.P.P Sîngeorz-Băi


La Grădiniţa cu Program Prelungit Sîngeorz-Băi, structura Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1, tema lunară aleasă de către educatoare  a fost Ziua Mondială a apei. Copiii celor patru grupe înscrise în proiect, însoţiţi de educatoare şi dotaţi cu mănuşi şi saci menajeri, au desfăşurat o acţiune de ecologizare pe malul râului Someşul Mare. În acţiunea desfăşurată am încercat să identificăm care sunt cauzele dar şi efectele nerespectării normelor de igienă a mediului, şi să evidenţiem că fiecare dintre noi are datoria de a păstra un mediu curat şi sănătos. Pentru a înţelege mai bine care sunt efectele încălcării normelor de protecţie a mediului, am făcut o vizită şi la Staţia de epurare a apei din Sîngeorz-Băi. Aici, copiii au fost foarte impresionaţi de modul cum se curăţă apa înainte de a se deversa  în râul Someşul Mare.

Echipa de proiect Curcubeul Schimbării  G.P.P. Sîngeorz-Băi
Diseminare in presa regionala:









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu